Verzorging van egels PDF Print E-mail
Written by egelsite webteam   

Nancy (van Nancydesign) vangt als vrijwilliger egels op voor de egelopvang Den Haag. Het gaat hier om egels die meer verzorging nodig hebben dan het dagelijks toedienen van medicijnen en het verschonen van de kooi wat in het asiel gebeurt. Het kan bijvoorbeeld gaan om verlaten babyegels die af en toe nog met de hand gevoerd moeten worden, of egels die moeten genezen van een hondenbeet of ziekte.You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Als de egels weer sterk en zelfstandig genoeg zijn, worden ze vrijgelaten. (zoveel mogelijk in de nabijheid van waar ze gevonden zijn), maar soms is dit (nog) niet mogelijk, ze zijn te goed om in een klein hokje in het asiel te verblijven, maar bijv. nog niet voldoende op gewicht om vrij te laten. Het doel is altijd om de egel uiteindelijk weer vrij te laten.

Gelukkig zijn er dan mensen die het leuk vinden om vrijwillig een egel in hun tuin onder te brengen en ze dagelijks te verzorgen, zodat het dier weer op sterkte kan komen.  Echter een egel is geen huisdier, en de verzorging roept vaak een hoop vragen op.

Deze site is in het leven geroepen om informatie te verstrekken over de verzorging van egels in de tuin, ook wordt deze de site interacief gemaakt voor mensen die een egel in hun tuin verzorgen, zodat deze zelf hun ervaringen op deze site kunnen bijdragen. Ook mensen die wilde egels in hun tuin hebben kunnen hier tips vinden om deze dieren te helpen.

Het egelasiel te Den Haag is op zoek naar vrijwilligers die graag egels in het asiel willen verzorgen. Kijk hier (pdf) voor meer informatiie.